Yellowstone Zuid - Reisverslag uit West Yellowstone, Verenigde Staten van Familie Langzaam - WaarBenJij.nu Yellowstone Zuid - Reisverslag uit West Yellowstone, Verenigde Staten van Familie Langzaam - WaarBenJij.nu

Yellowstone Zuid

Blijf op de hoogte en volg Familie

23 Augustus 2012 | Verenigde Staten, West Yellowstone

Na het beloofde uitslapen wilden we ontbijten maar de yoghurt was op en hoe kun je nou chocopops en honneyloops eten zonder yoghurt? De Amerikanen eten dit met melk maar dat vinden wij niet zo lekker (en we hadden ook geen melk). In (oud) brood hadden de dames ook geen zin, dus er ontstond algauw het idee om in de ‘stad’ te gaan ontbijten. Jackson is niet echt een stad te noemen, meer een cowboy dorp, maar op de map die we gekregen hadden stond wel een family steakhouse waar ze een ‘all you can eat breakfast’ serveerden. Dat moest het dan maar worden.

Nou, we hebben echt ‘all you can eat’ gegeten: scrambled eggs met bacon, pancakes, toast, biscuits, fruit....tot we propvol zaten! Zelfs na een bezoekje aan het ‘dump station’ (lees restroom) kon er niets meer bij.

Na het ontbijt hebben we nog even rondgelopen in het cowboy stadje en daarna gingen we op weg naar Yellowstone. Onderweg moesten we nog boodschappen doen, maar de supermarkt lag net aan de andere kant van het dorp, dus we gokten erop dat we er nog wel één tegen zouden komen. Dat bleek helaas niet het geval te zijn dus nu zitten we in Yellowstone op een houtje te bijten (die hebben ze hier genoeg). In de camping store is wel iets te krijgen (voor belachelijke prijzen) en verder eten we de restjes maar op. Helaas pindakaas (die hebben we nog wel, maar die vindt zelfs Jasmijn niet lekker), morgen ook geen yoghurt.

We hebben vandaag het zuiden van Yellowstone bekeken, dwz West Thumb bay en Old Faithful Area tot aan Madison. De kinderen zijn best wel onder de indruk van de geisers (vooral de uitbarsting van Old Faithful was spectaculair, we kwamen precies op tijd), hete poelen, borrelende modder en stinkende zwavellucht. Eén van de laatste geisers die we tegenkwamen zou die dag ook nog uitbarsten, maar het was niet precies bekend wanneer dat zou gebeuren; ergens tussen 10 en 70 minuten. Dat vonden we toch wat te lang om op te wachten. We wilden ook nog de kokende modderpoelen verderop zien, dat is ook echt weer wat anders dan die mooie heldere hot springs.

Ook hebben we aardig wat wildlife gezien vandaag: 2 mooses aan het water (en nog één ver weg in de bosjes), 3 bisons, 1 elk langs de weg, een grote roofvogel, een squirell en een paar chipmunks.

We kwamen nogal laat aan in Yellowstone vanwege het ingelaste ontbijt en daarom waren we dan ook pas om 7.00 pm op de camping. Pas tegen 8.00 pm zaten we eindelijk aan het avondeten (de lunch hadden we maar overgeslagen). Opvallend was dat er geen vliegen of wespen waren bij de BBQ, maar nu was het weer koud en gingen we toch weer redelijk snel naar binnen. Het buitenleven is niet echt aan ons besteed geloof ik. Vannacht schijnt het hier te gaan vriezen, brrrrrr.