Universal Studios - Reisverslag uit Los Angeles, Verenigde Staten van Familie Langzaam - WaarBenJij.nu Universal Studios - Reisverslag uit Los Angeles, Verenigde Staten van Familie Langzaam - WaarBenJij.nu

Universal Studios

Blijf op de hoogte en volg Familie

06 Augustus 2012 | Verenigde Staten, Los Angeles

Universal Studio’s, here we come! We staan al om 06.00 uur op om voor de maandagochtend files naar de stad te rijden. We vertrekken om 07.00 en zijn om 08.00 al bij Universal Studio’s. Veel te vroeg, want ze gaan pas om 09.00 open, maar dat geeft niet, nu stonden we ten minste niet in de file. Om 08.50 mogen we het park al in. Bij de ingang krijgen we onze “Front of line” passen, een soort VIP kaarten waarmee we bij alle attracties en shows via een speciale rij als eerste naar binnen mogen. Deze kaartjes zijn wel 2 keer zo duur als gewone kaartjes (en die zijn al duur, je wil echt niet weten hoeveel geld je hier in 1 dag kunt uitgeven), maar de wachtrijen lopen gedurende de dag op tot 110 minuten(!) en wij zijn overal binnen 5 minuten binnen. Dit is dus echt de moeite waard anders hadden we nooit alles kunnen zien. Nu hebben we om 17.30 alle attracties gedaan en alle shows gezien (en overal vooraan gezeten).
De leukste attracties vonden we Waterworld en Jurassic Park. Waterworld is een show op en rond het water met veel stunts, vuur, en natuurlijk water. Het publiek dat vooraan zit wordt lekker nat. Wij worden een beetje nat. Bij Jurassic Park worden we drijfnat! Dit is een soort achtbaan die eindigt met een grote plons in het water. Het water druipt van onze kleren, maar het is bloedheet dus dat is wel lekker.
De meest indrukwekkende attractie was House of Horror, een spookhuis waar je doorheen moet lopen. Onderweg staan verkleedde mensen (spoken en andere engerds) verstopt om ons aan het schrikken te maken. Maaike en ik vinden het doodeng, we durven geen stap meer te zetten en gillen onze longen uit ons lijf!
De Studio Tour was natuurlijk ook heel leuk. Daar ga je met een treintje door het gebied waar de filmopnames worden gemaakt. Dit is eigenlijk de belangrijkste attractie van Universal Studios. Ook hier zijn onderweg enkele shows, zoals King Kong, waar je spectaculaire effecten ziet met King Kong in 3D, water en vuur. Veel films zijn in 3D dus je krijgt bijna overal een 3D brilletje bij. Ook krijg je van alles te zien over hoe films worden gemaakt.
Het eten vandaag bestond weer uit fast food, hamburgers bij Flintstone en pizzapunten. Echt gezond is deze vakantie niet, maar ja, wat verwacht je in Amerika! Het water alleen al kostte 3 dollar per fles, dus we zijn een rib uit ons lijf armer geworden vandaag. Maar wel een onvergetelijke ervaring rijker.

We staan nu op de camping in Annaheim, LA, vlak bij Disneyland. Nou ja, camping, het is meer een grote parkeerplaats voor campers, maar er is een douche, een klein zwembad, en eindelijk een keer fatsoenlijk Internet, dus niks te klagen. De afgelopen dagen lukt het ons niet of nauwelijks om iets op de website te zetten (of uberhaput op Internet te komen), dus vandaar geen of halve berichten. Het lukt nog steeds niet goed om een nauwkeurige lokatie op te geven, maar de verhalen krijgen we er nu wel op (hier tenminste wel), dus nou zijn jullie weer bij. Foto’s volgen later, het is nu bedtijd. Morgen gaan we naar Disneyland (we konden net het vuurwerk al zien) en daarna de woestijn in. Ben benieuwd of ze daar Internet hebben ;-) Anders horen jullie wel weer van ons als we in Las Vegas zijn.

Zonnige groeten allemaal!

• 07 Augustus 2012 - 19:42

S.terwee:

He sis, kids en husband,

Dit klinkt als hard werken in plaats van vakantie....6.00 op:(.
    Maar jullie maken wel wat mee!
    Veel plezier in Disney...
    Wij zijn de laatste loodjes aan het aftellen totdat we ook mogen...
    Nog 4 dagen....
    Leuk om jullie verhalen te lezen ik hoop dat het internet blijft werken.
    groetjes van ons alle 4.
    Dorien, Sander en de meisjes

• 14 Augustus 2012 - 21:23

Els:

Dag dag allemaal,

heb nu pas de tijd om alles goed te lezen, maar volgens mij hebben jullie een fantastische tijd.

Lijkt het nu maar zo of zien jullie er op iedere nieuwe foto wat Amerikaanser uit ?

liefs, Els